Θέμης Αδαμαντίδης Bιογραφια.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Ο Θέμης Αδαμαντίδης γεννήθηκε το 1957 στην Καισαριανή και μόλις εφτά ετών έφυγε με τους γονείς του για το Γιοχάνεσμπουργκ της νότιας Αφρικής, όπου έμειναν για περίπου έξι χρόνια. Όταν ξαναγύρισαν στην Ελλάδα, ο μικρός Θέμης ήταν 13 ετών κι έτσι ξεκίνησε να φοιτά στο γυμνάσιο της Καισαριανής. Οι γονείς του είχαν πολλούς συγγενείς που ήταν μουσικοί, κι έτσι ο Θέμης Αδαμαντίδης άκουγε από πολύ μικρός καλή λαϊκή μουσική, αλλά και ελαφρά κομμάτια. Έτσι, γεννήθηκε η αγάπη του για το τραγούδι και όποτε έβρισκε ευκαιρία τραγουδούσε σε γνωστούς και φίλους. Σε πολύ νεαρή ηλικία ακόμα, ο Θέμης Αδαμαντίδης βρίσκει την πρώτη του δουλειά ως τραγουδιστής σε ένα νυχτερινό κέντρο στην Πλάκα. Τραγουδάει μαζί με την μεγάλη Ρένα Εσκενάζυ, την Άννα Χρυσάφη και τον Σπύρο Καλφόπουλο. Λόγω του ότι ήταν μόλις 14-15 ετών, ο Θέμης Αδαμαντίδης πήγαινε κάθε βράδυ στο κέντρο για να τραγουδήσει συνοδευόμενος από την μητέρα του. Εκεί πήρε και το βάπτισμα του πυρός. Ο Θέμης Αδαμαντίδης στη συνέχεια πηγαίνει να τραγουδήσει σε νυχτερινά μαγαζιά της επαρχίας, αλλά και στη νότια Αφρική. Για ένα διάστημα βρίσκεται στη Σουηδία, όπου και εγκαθίσταται για τρία χρόνια. Όμως, ένα καλοκαίρι που είχε έρθει για να κάνει διακοπές στην Ελλάδα και να δει τους δικούς του, η οικογένειά του είχε δηλώσει γι’ αυτόν συμμετοχή στην τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Να η ευκαιρία». Εκεί, εντυπωσιάζει τους πάντες κι έτσι σε ηλικία μόλις 21 ετών βγάζει τον πρώτο του δίσκο «Αγάπησέ με» με τη εταιρία ΕΜΙ.

Ο Θέμης Αδαμαντίδης κάνει αμέσως μεγάλη επιτυχία κι όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτόν. Όπως τονίζει ο ίδιος σε πολλές συνεντεύξεις του, στάθηκε πολύ τυχερός καθώς ανέβηκε στις μεγάλες πίστες στην χρυσή εποχή του ελληνικού τραγουδιού. Τότε τα νυχτερινά μαγαζιά δούλευαν όλη την εβδομάδα και ο κόσμος διασκέδαζε με την ψυχή του, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι το πρωί. Τότε που οι μεγάλες πίστες ήταν καλυμμένες με σωρούς από σπασμένα πιάτα και οι θαμώνες άνοιγαν στους καλλιτέχνες τη μια σαμπάνια μετά την άλλη. Από τότε βέβαια έχουν περάσει πολλά χρόνια και τα πράγματα έχουν αλλάξει στη νυχτερινή διασκέδαση. Όμως, παρ’ όλα αυτά ο Θέμης Αδαμαντίδης συνεχίζει να τραγουδάει σε γεμάτα μαγαζιά. Φυσικά, ο μεγάλος αυτός τραγουδιστής είναι κι ένας υπέροχος πατέρας τεσσάρων αγοριών. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο Θέμης Αδαμαντίδης σε συνεντεύξεις του τα μικρότερα παιδιά του τού έδωσαν νέα δύναμη προκειμένου να προχωρήσει. Φυσικά, όταν αναφέρεται στο θέμα της αγάπης – καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του έρωτα της χώρας μας – τονίζει πως στη ζωή του έχει ερωτευτεί πολύ δυνατά και πως όταν του συμβαίνει, ο έρωτας παίρνει στη ζωή του Θέμη Αδαμαντίδη την πρώτη θέση.Από εδώ και πέρα ο Αδαμαντίδης κινείται σε άλλα επίπεδα… Ο Στέλιος μάλιστα θα γίνει κουμπάρος του, θα τον παντρέψει, το 1986. Την επόμενη χρονιά όταν ο Καζαντζίδης επανέρχεται στην δισκογραφία μετά από 12 χρόνια σιωπής με το δίσκο «Ο Δρόμος της Επιστροφής» θα του ζητήσει να συμμετέχει κάνοντας φωνητικά στο τραγούδι «Πρόσφυγες κυνηγημένοι» που ακούστηκε πλατιά.

Το 1999 το τραγούδι «Μα που να πάω» επαναφέρει τον Αδαμαντίδη στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας δίνοντας του το έναυσμα να ερμηνεύσει μια σειρά από δυνατά και στέρεα ζεϊμπέκικα: Σαν βομβαρδισμένη πολιτεία, Είναι φονιάς ο χωρισμός, Χάρτινα όνειρα , Χαρταετός, Γεννήθηκα να σ’ αγαπάω, Και να ‘μουνα… και βέβαια… Ο Στέλιος του Σεπτέμβρη και Ο Στέλιος είναι Όλυμπος.

Σε ανάλογες στράτες έρχεται και η συνεργασία του με το Δημήτρη Μητροπάνο και το Δημήτρη Μπάση στην παράσταση «Υπάρχει και το Ζεϊμπέκικο» που αποτυπώθηκε και δισκογραφικά. Πριν λίγα χρόνια αίσθηση προκάλεσαν οι εμφανίσεις του με τον Νίκο Μακρόπουλο στην Πλάκα όπου με αφορμή την περίπτωση και τα τραγούδια που ερμήνευσε ο Καζαντζίδης επιχείρησαν μια αναδρομή στις χρυσές στιγμές του κλασικού λαϊκού τραγουδιού.

Σήμερα o Θέμης Αδαμαντίδης στη μεστή ωριμότητά του είναι ένας μάστορας ερμηνευτής υψηλών απαιτήσεων. Η εκφραστικότητα και το ειδικό βάρος της φωνής του τον κάνουν να ξεχωρίζει και να τίθεται υπεράνω πολλών άλλων που ενδεχομένως να κινούνται σε παράλληλες τροχιές, στη νύχτα αλλά και στο στούντιο.

Δίχως να επιζητά την προβολή και τις δημόσιες σχέσεις έχει κατορθώσει να κερδίσει την εκτίμηση των μερακλήδων και των μυριάδων φίλων του καλού τραγουδιού, ανεξαρτήτως ηλικίας και γούστων που τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα: Θέμη…...

Κι αυτό λέει πολλά.!!!
Πηγη: http://www.ogdoo.gr/       &       http://www.kratisinow.gr/

Share on : Facebook Twitter Google+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου